Het Cornish Rex ras: informatie

ALGEMENE KENMERKEN – “De kat die niet verhaart”

Het meest bijzondere aan het Cornish Rex ras is de korte gekrulde of gegolfde vacht. Deze vacht is ontstaan uit een natuurlijke mutatie die ervoor zorgt dat er alleen maar onderhaar wordt gevormd. De Cornish Rex staat bekend als “de kat die niet verhaart”. Hierdoor is dit ras uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor katten(haar).

De Cornish Rex is een elegante, slanke en gespierde middelgrote kat (2 – 5 kg) op hoge poten met kleine ovale voetjes; het lichaam voelt hard en stevig aan, de staart is lang en dun, toelopend in een punt. De kop is ietwat eivormig met een recht profiel. De ogen zijn middelgroot en amandelvormig. De hoog op de kop geplaatste oren zijn groot en open met een afgeronde punt. De Cornish Rex wordt in alle mogelijke kleuren en patronen gefokt en komt oorspronkelijk uit Cornwall, Engeland.

KARAKTER

De Cornish Rex is een aanhankelijke, intelligente en zeer mensgerichte kat. Het zijn actieve katten die graag rennen en spelen.

De Cornish is heel nieuwsgierig en bemoeit zich graag met alles wat er in huis gebeurt. De meesten zijn niet bang voor water. Een druppelende kraan, of zitten op de rand van het bad vinden ze geweldig interessant. Er zijn er zelfs bij die meegaan onder de douche. Het zijn intelligente en inventieve katten: deuren open maken is meestal geen probleem.

De poezen zijn goede moeders voor hun actieve kittens. Om hun kroost letterlijk ‘kort te houden’ bijten ze vaak de snorharen van hun kittens af, opdat ze niet al te ver van het nest zouden weglopen. Een Cornish kan niet goed alleen zijn, het is zeer belangrijk om voor gezelschap te zorgen, het hoeft geen rasgenootje te zijn want ze spelen en slapen net zo graag met een kat zonder krulletjes of zelfs met een hondje!

VERZORGING
De golfjes in de vacht liggen als een wasbordje op de rug en de staart. De zijdezachte vacht vraagt geen tot zeer weinig verzorging, een enkele keer borstelen met een babyborstel of zachtjes opwrijven met een zeem is voldoende. Het is wel belangrijk dat de voeding voldoende vetten en vitamine B bevat om de vacht in goede conditie te houden.

Bron: Mundikat